4 řízky z kýty po 150 g
| sůl
| pepř
| 1 lžíce hořčice
| 300 g vařeného uzeného masa nebo uzeniny
| 1 natvrdo vařené vejce
| 2 kyselé okurky
| 1 vejce
| 50 g hladké mouky
| sůl
| 150 g tuku
Postup přípravy receptu Hamburský vepřový řízek:
Řízky otřeme vlhkou utěrkou a po obou stranách dotenka naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každou porci položíme 50 g uzeného masa, 1/4 vejce vařeného natvrdo a 1/2 okurky. Pokládáme na jednu polovinu řízku, abychom druhou na ni mohli přeložit. Po přeložení kraje řízku rozklepeme paličkou tak, aby se spojily. V hlubokém talíři si připravíme hladké těstíčko z vajec, mouky a soli. Na pánvi rozehřejeme tuk. Řízky postupně obalujeme v těstíčku a ihned vkládáme do rozehřátého tuku. Osmažíme pomalu po obou stranách a podáváme s vařenými bramborami.
Fotky receptu Hamburský vepřový řízek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!