Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Houbová omáčka s hovězím:
1,5 kg loupané plece
| 3 mrkve
| 2 petržele
| 1/2 celeru
| 2 bobkové listy
| 10 kuliček pepře
| dle chuti: sůl
| Na omáčku:
| 1,5 kg hub
| 500 ml sladké smetany
| 5 lžic hladké mouky
| 1,5 l hovězího vývaru
| 200 g másla
| 1 lžíce drceného kmínu
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Houbová omáčka s hovězím:
Důkladně omyté maso vložíme do studené vody, přidáme veškerou zeleninu (nekrájenou) a koření a vaříme (táhneme) asi 2 hodiny. Vývar scedíme, osolíme a pomalu, za stálého míchání do něj zakvedláme rozmíchanou smetanu s moukou. Na mírném ohni necháme vařit asi 20 minut.
Nahrubo nakrájené houby a kmín dusíme na másle asi 5 minut, aby změkly a zachovaly tvar. Poté je vložíme do smetanové omáčky a necháme povařit asi 10 minut za stálého míchání. Podle chuti přidáme sůl nebo drcený kmín.
Fotky receptu Houbová omáčka s hovězím:
Fotky vložil: Natural,Marci7,Vikitorie,alenab,Nandiči,evabel