Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Houbový závin s kyselým zelím a uzeným

fotka Houbový závin s kyselým zelím a uzeným
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Houbový závin s kyselým zelím a uzeným:

kmín  | 1 vejce  | dle potřeby voda na podlití  | 1 balení kysané zelí  |  bylinky  | 300 g uzené maso  | 3 stroužky česnek  | 350 g čerstvé houby  |  těsto:  | 1 listové těsto

Postup přípravy receptu Houbový závin s kyselým zelím a uzeným:

Nejprve si připravíme náplň. Čerstvé houby, nejlépe směs různých druhů, nakrájíme na smaženici, vložíme je do pánve, podlijeme mírně vodou, přidáme bylinky (např. bazalku), prolisovaný česnek a dusíme doměkka. Směs odložíme na chladnější místo, aby vychladla.
Mezitím si nakrájíme na drobnější kostky uzené maso, zelí necháme okapat a v případě potřeby pokrájíme na menší kusy.
Rozválíme si rozmrazené listové těsto na silnější placku, aby se při balení netrhalo. Potřeme ho směsí hub, poklademe kostkami uzeného masa a kyselým zelím. Vše zabalíme jako tradiční závin, potřeme ho rozkvedlaným vajíčkem, trochu posolíme a posypeme drceným nebo mletým kmínem.
Houbový závin s kyselým zelím a uzeným se peče při 180 °C asi 35 - 40 minut. Po upečení můžeme servírovat, houbový závin s kyselým zelím a uzeným je výborný ale i studený.
Pokud není zrovna houbařská sezóna můžeme použít zmrazené houby z vlastních zásob.


Fotky receptu Houbový závin s kyselým zelím a uzeným:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Houbový závin s kyselým zelím a uzeným
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !