Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí guláš se zeleninou:
1 lžíce hladké mouky
| 1 sklenka červeného vína
| dle chuti: sůl, pepř, drcený kmín, mletá paprika a majoránka
| dle potřeby: olej nebo sádlo
| 750 g hovězí kližky
| 2 lžíce kečupu
| 3 rajčata
| 3 cibule
| 2 papriky
| 1 menší cibule
Postup přípravy receptu Hovězí guláš se zeleninou:
Maso nakrájíme na kousky a v tlakovém hrnci rozehřejeme tuk. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vhodíme maso a opékáme, až zešedne. Pak vmícháme koření a osolíme. Ještě chvíli dusíme, dokud se neodpaří šťáva, kterou maso pustilo. Maso pokapeme kečupem, podlijeme vínem a zalijeme vodou, až je maso potopeno. Uzavřeme hrnec a dusíme asi 30 minut podle kvality masa. Poté sejmeme z ohně a necháme dojít. Mezitím si nakrájíme papriky na proužky, rajčata na dílky a cibuli na prstýnky. V kastrole opražíme lžíci mouky nasucho, až je tmavožlutá, zalijeme jí trochou vody, vývarem z tlakového hrnce a povaříme. Přidáme nakrájenou zeleninu, kterou chvíli dusíme, pak vlijeme maso a vše promícháme.
Fotky receptu Hovězí guláš se zeleninou:
Fotky vložil: Natural,damami,Vikitorie,VendaD,evabel,Nalsigatra