Postup přípravy receptu Hovězí rolky:
Roštěnec pečlivě odblaníme, omyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a přes vlákno nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. Zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na úzké nudličky. Mrkev podélně rozčtvrtíme a společně s jarní ciulkou ji překrájíme na kratší špalíčky tak, aby svou délkou odpovídaly šířce připravených masových plátků.
Hovězí plátky jen lehce osolíme a obložíme je nakrájenou zeleninou. Svineme je a upevníme nití nebo navlhčenými párátky, tak aby se při grilování nerozevíraly. Poté je poprášíme hladkou moukou a rozložíme na rozpálený gril. Za častého obracení je pečeme asi 15 minut, dokud maso nezíská zlatohnědou barvu.
Do pánvičky se silnějším dnem vlijeme sójovou omáčku s dezertním vínem a přisypeme cukr. Pokud máme rádi exotičtější chuti, použijeme hnědý třtinový cukr. Omáčku mícháme, dokud se cukr uplně nerozpustí. Pak jí přelijeme grilované maso a závitky podáváme. Jako příloha se hodí pečené brambory.