Vložil: | Veronik |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Hraběnčin štrůdl s dýní:
450 g hladké mouky
| 100 g cukru
| 1 celá Hera
| 4 vejce
| 1 prášek do pečiva
| 0,5 kg nastrouhané dýně
| citronová šťáva
| skořicový cukr
| podle chuti vlašské ořechy
| podle chuti rozinky
| podle chuti skořice
| 120 g cukru na sníh
Postup přípravy receptu Hraběnčin štrůdl s dýní:
Z mouky, cukru, Hery, 4 žloutků a prášku do pečiva zaděláme na vále těsto. 1/3 těsta odkrojíme a necháme se v chladničce ztuhnout. Dýni nastrouháme a lehce z ní vymačkáme šťávu. Zbylé 2/3 těsta rozprostřeme na vymaštěný plech, těsto posypeme dýní, zakapame citronovou šťávou, posypeme skořicovým cukrem, ořechy a rozinkami. Z bílků ušleháme sníh a do něj zamícháme 120 g cukru, namažeme na náplň a zasypeme postrouhaným těstem z lednice.
Fotky receptu Hraběnčin štrůdl s dýní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!