Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![5.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Hráškový nákyp po italsku:
1 menší cibule
| 1 lžíce oleje
| 1 kg hrášku
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce hladké mouky
| 2 dl mléka
| 100 g šunky
| 50 g tvrdého sýra
| 2 vejce
| pepř, sůl, tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Hráškový nákyp po italsku:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme hrášek, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji mlékem a umícháme hustou omáčku. Větší díl hrášku prolisujeme, přidáme k omáčce a promícháme s celým hráškem. Do vychladlé hmoty vmícháme nudličky šunky, nastrouhaný sýr, žloutky, pepř, sůl a pevně ušlehaný sníh z bílků. Hmotou naplníme tukem vymazanou zapékací formu a ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova.
Fotky receptu Hráškový nákyp po italsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!