500 g hřebenatek
| 100 ml rybího vývaru
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce nadrobno nasekané cibule
| 1 lžíce nadrobno nakrájené dušené šunky
| 1 lžíce nasekané zelené petržele
| 250 g malých čerstvých žampiónů
| špetka cukru
| 250 ml bešamelu
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Hřebenatky se žampióny:
Hřebenatky kuchyňsky připravíme, jikry necháme stranou. V pánvi rozpustíme máslo, zesklovatíme na něm cibuli, přidáme šunku a petržel a osmahneme. Přidáme žampióny a pod poklicí 2-3 minuty dusíme, odstavíme a přidáme maso hřebenatek. Okořeníme solí, pepřem a špetičkou cukru. Osm lastur hřebenatek vymažeme máslem, naplníme připravenou směsí a navrstvíme na ni bešamel, ozdobíme jikrami. Zapečeme v předehřáté troubě při 200 stupních. Ihned podáváme.
Fotky receptu Hřebenatky se žampióny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!