Použité suroviny receptu Hrníčkový dort Jihlavanka:
400 g cukr krupice
| 400 g + 200 g bílek
| 270 g máslo
| 140 g cukr moučka
| 1 balíček vanilkový cukr
| 130 g mandle - plátkové
| 430 g mouka pšeničná hladká
| 400 ml+100 ml mléko polotučné
| 30 g pudinkový prášek vanilkový
| 2 ks žloutek
| 420 g čokoláda hořká
| 200 g smetana ke šlehání - našlehaná
| 200 g Rama Cremefine ke šlehání
| 3 lžíce + 4 šálky káva instantní - silná, uvařená
| 1 dcl Becherovka
| 1 plechovka salko
| 600 g a 100 g cukrářské modelovací hmoty pastilage na ouško (13650 kJ) marcipán - nebo pasta Dama
| 150 až 200 g nutella - nebo jiný nugátový krém
Postup přípravy receptu Hrníčkový dort Jihlavanka:
Postup: Vychladlé korpusy rozkrojíme na polovinu, pokropíme kávou a becherovkou. Poté je omažeme krémem a střídavě slepujeme. Do krému ještě stříkneme pomocí sáčku „pusinky“ ze smetanového karamelu ve velikosti oříšku. Slepujeme různě velké korpusy do tvaru hrnku. Slepené necháme důkladně vychladit a poté pomažeme zbylým krémem. Necháme zase zatuhnout a ztuhlý potahujeme vyválenou a obarvenou pastou Damou. Navrchu necháme prostor pro nugát, který bude přestavovat „kávu“. Necháme vychladit, nejlépe do druhého dne. Nastříkáme malé pusinky šlehačky a doplníme kávovými zrny. Do středu nastříkáme jedničku a vpíchneme ouško.
Fotky receptu Hrníčkový dort Jihlavanka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!