Postup přípravy receptu Hrnkový koláč 3x jinak:
- vše smícháme dohromady a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech
Postup přípravy: I. možnost: těsto poklademe ovocem a pečeme ve vyhřáté troubě. Hotový koláč pocukrujeme.
II. možnost: upečeme základní těsto, vychladlé potřeme marmeládou. Zvlášť svaříme 0,75 l vody, 5 lžic cukru a 5 větších oloupaných jablek nakrájených na plátky. (Místo jablek se dá použít jiné ovoce např. borůvky, jahody). Změklé ovoce rozmixuji tyčovým mixerem. Do vroucí směsi přidáme 2 sáčky vanilkového pudinku - rozmíchaného v trošce vody a vaříme do zhoustnutí. Směs nalijeme na koláč a necháme půl dne v chladu nejlépe v chladničce ztuhnout. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, ale není to nutné.
III. možnost: na upečený koláč dáme nádivku: ušleháme 1 změklé máslo, 2 balíčky tvarohu a 200 g moučkového cukru. Nakonec koláč polejeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Krájíme nožem, který vždy namočíme do horké vody.
V naší rodině se nejčastěji dělá tento koláč ve II. variantě a to s borůvkami nebo jahodami.