2,5 dl mléko
| 120 g rýže
| 50 g cukr
| 200 g hrozny
| 1,25 dl sladká smetana
| 20 g želatina
| 2 dl hroznová šťáva
| sůl
| citronová kůra
| 25 g rybízový rosol
Postup přípravy receptu Hroznová rýže:
Přebranou a omytou rýži uvaříme v osoleném a oslazeném mléce bez míchání a necháme vychladnout. Omyté hrozny zbavíme stopek a necháme okapat. Želatinu dáme do vlažné vody a 5 minut necháme nabobtnat. Šťávu ohřejeme, rozmícháme v ní nabobtnanou želatinu, necháme vychladnout, zamícháme do vychlazené rýže, přidáme část hroznů a promícháme. Pudinkovou formu (jakákoliv forma) naplníme rýžovou směsí a necháme v chladu ztuhnout (nejméně 3 hodiny)Sladkou smetanu ušleháme bez cukru. Ztuhlou hroznovou rýži vyklopíme z formy a ozdobíme šlehačkou, rybízovým rosolem a zbytkem hroznů. Hrozny na ozdobení můžeme obalit v bílku a moučkovém cukru.
Fotky receptu Hroznová rýže:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!