Vložil: | martakaba |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Hrstková kaše:
čočka, fazole, hrách, kroupy
| cibule, česnek, sůl, pepř
| olej nebo sádlo
| hladká mouka
| uzenina nebo uzené maso
Postup přípravy receptu Hrstková kaše:
Hrnek - menší šálek - čočky, fazole, hrachu a krup dáme vařit. Několikrát slívám vodu, aby nebyla kalná. Poslední vodu osolím.
Na tuku osmažím cibulku a česnek, přidám do měkka uvařenou směs a zahustím hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě do hustoty kaše. Dosolím, opepřím, někdy přidám česnek. Podávám s opečenou uzeninou nebo uzeným masem a chlebem. Možné je i kyselé okurky.
Je to moc dobré, zdravé.
Pokud je toho na vás moc, můžete z toho příští den udělat polévku. Já to většinou zamrazím a dělám později :))), aby toho na nás nebylo moc:)))
Dobrou chuť !!!
Fotky receptu Hrstková kaše:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!