Použité suroviny receptu Huspenina z kuřete a zeleniny:
300 g kuřecích prsou
| 150 g hrášku mraž.
| 2 lžíce oleje
| 2 rajčata
| 8 plátků želatiny
| 3/8 l čistého vývaru
| 3 lžíce octa
| sůl a pepř bílý
| svazek petrželky
| 175 g zakys. smetany
| trocha hrubého pepře
Postup přípravy receptu Huspenina z kuřete a zeleniny:
Řízky na oleji dozlatova opečeme. Necháme je na kuchyňském papíru okapat a vychladnout. Rajčata oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na špalíky. Hrášek necháme rozmrazit. Želatinu změkčíme ve studené vodě. Zahřejeme vývar a důkladně jej ochutíme octem, solí a pepřem.
Vymačkáme želatinu a rozpustíme ji ve vývaru. 6 menších kulatých formiček vypláchneme vodou a do každé nalijeme trochu vývaru. Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Petrželku opereme, osušíme a lístky otrháme. Do formiček navrstvíme maso, rajčata, hrášek a větší část petrželky. Doplníme zbytkem polévky a dáme do lednice ztuhnout. Zbytek petrželky rozdělíme na 6 talířků. Formičky ponoříme krátce do horké vody a vyklopíme na talířky. Smetanu do hladka rozmícháme a nalijeme na huspeninu a posypeme mletým pepřem.
Fotky receptu Huspenina z kuřete a zeleniny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!