Postup přípravy receptu Indonéské masové špízy:
Okurku opláchneme, podélně rozpůlíme, odstraníme jadérka a nakrouháme na tenké plátky. Smícháme se 2 lžícemi soli a asi 30 minut necháme stát. Omytou a osušenou mátu a polovinu bazalky jemně nakrájíme.
Smícháme nasekané bylinky, javorový sirup, sezamový olej a 4 lžíce šťávy z limet. Rostbíf omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky, které naplocho jako vlnovku napichujeme na jehly. Potom špízy ponoříme přibližně na 2 hodiny do sezamově marinády.
Plátky okurek promyjeme a osušíme. Papričku chilli rozpůlíme, odstraníme jádra a pokrájíme na proužky. Na proužky nakrájíme i zbylou bazalky a společně s pomerančovou šťávou vše přidáme k okurce. Opepříme a přidáme zbylou šťávu z limet. Špízy vyjmeme z marinády a opékáme je 5 minut na grilu nebo na pánvi.
Podáváme s okurkovým salátem.