Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Indonéské vepřové saté:
900 g libového vepřoveho
| 4 lžíce sojové omáčky
| 1 lžíce hnědeho cukru
| 2 lžíce nadrobno posekané cibule
| 3 lžíce citrónové sťávy
| 1 stroužek česneku, rozdrcený
| 2 lžíce pomletého koriandru
| 1/2 lžičky pomletého černého pepře
| 1/8 lžičky kayanského pepře, nebo podle chuti
| 1 lžička soli
| 4 lžíce pomletých paraořechů, nebo oloupaných mandlí
| olivový olej, salatový olej, nebo rozpuštěné máslo
Postup přípravy receptu Indonéské vepřové saté:
Zbavit maso tučného. Libové maso nakrájet na 4 cm kostky. Smíchat všechny ostatní ingredience až na olej, nebo máslo. Nalít směs na maso a vše dobře promíchat. Nechat marinovat 4 hodiny, nebo do druhého dne.
Navléci maso na jehlý a grilovat asi 25-30 min., nebo až maso zhnědne. Během grilování maso často potírat olejem, nebo máslem. Podávat horké.
Fotky receptu Indonéské vepřové saté:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!