Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Italská starodávná pizza jako koláč

fotka Italská starodávná pizza jako koláč
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Italská starodávná pizza jako koláč:

Těsto:  | 1 3/4 hrnku obyčejné hladké a polohrubé mouky 1:1  | 1/2 lžičky prášku do pečiva  | 1 špetka soli  | 7 lžic másla vychlazeného (105 g)  | 4 lžíce jemného krystalového cukru  | 1 žloutek  | 4 lžíce lehké smetany  | Nádivka:  | 2 hrnky ricotta sýra nebo podobného tvarohového  | 3 vejce  | 2/3 hrnku sýra pecorino Romano, nastrouhaného nebo podobného  | 1 hrnek nastrouhaného sýra Mozzarella  | 110 g prosciutto nebo jiné vzduchem sušené šunky na velice jemno posekané  | 2 lžíce najemno posekané perželky

Postup přípravy receptu Italská starodávná pizza jako koláč:

Připravit těsto:
Přesít mouku, prášek do pečiva a sůl do velké mísy. Nakrájet máslo na malé kousky a rozemnout ho v mouce na drobenku. Zamíchat dovnitř cukr.
Smíchat žloutek, smatanu a nalít to do mouky. Smíchat dohromady a potom přendat na vál a křátce hníst jednou, dvakrát do měkkého těsta. Zabalené vložit do chladničky do chvíle upotřebení.
Nádivka:
Smíchat ricotta s vejci, sýrem, šunkou a petrželkou. Dobře ochutit solí (pozor, šunka je slaná) a pepřem. Předehřát troubu na 200 °C.
Odkrojit 1/3 těsta a zbytek vyválet na trochu pomoučeném vále na placku velkou tak, aby vyložila 20 cm formu na páj asi 4cm vysokou, nebo kulatou zapékací misku. Naplnit těsto nádivkou a uhladit její povrch. Dnem formy uhodit o pracovní desku a tím se zbavit vzduchových bublin.
Vyválet zbytek těsta na plát o něco větší než je forma. Přikrýt s ním nádivku. Odstřihnout okraj a pěkně ho ozdobně upravit. Péct po 20min., potom snížit teplotu na 180 °C a péct dalších 20 min., nebo až je nádivka upečená i uprostřed.


Fotky receptu Italská starodávná pizza jako koláč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Italská starodávná pizza jako koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles