1/4 l mléka
| 30 g droždí
| 1/2 kg hladké mouky
| 100 g cukru
| špetku soli
| 160 g ztuženého tuku
| 1 vejce
| 2 žloutky
| dle chuti rozinky,mandle,oříšky
Postup přípravy receptu Italská vánočka:
Smícháme mouku, cukr a sůl. Do hrníčku dáme vlažné mléko, trochu cukru, droždí a tuk (olej). Necháme vzejít kvásek. Smícháme s těstem a přidáme vejce a žloutky. Do těsta můžeme přidat oříšky, mandle či rozinky. Vypracujeme těsto a necháme 1 hodinu vykynout. Dáme ho do formy na bábovku, kterou vymastíme. Nahoře můžeme udělat křížek nebo hvězdičku. Potřeme rozpuštěnou Ramou Créme Bonjour máslová pochoutka. V předehřáté troubě pečeme asi 40 minut. Vychladlé pocukrujeme.
Fotky receptu Italská vánočka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!