Postup přípravy receptu Jablkové řezy (flúdn) :
Z hladké mouky, másla nebo jiného vhodného tuku a 3 celých vajec vypracujeme na vále těsto. Připravíme oloupaná a nadrobno nakrájená jablka, která až těsně před kladením na těsto promícháme se skořicí, opranými a osušenými rozinkami a krystalovým cukrem. Těsto rozdělíme na 4 části a tence vyválíme 4 stejné obdélníky asi 20x30 cm. Pláty těsta kládeme na tukem vymazaný plech a vždy prokládáme vrstvou jablek. Okraje těsta prsty přimáčkneme, aby ovoce nevytékalo. Vytékání šťávy můžeme zamezit také tím, že okraje plátů posypeme strouhankou. Poslední vrstvu těsta potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem a skořicí, propícháme vidličkou a nakrájíme na čtverce (usnadní to krájení po upečení, křehký povrch by se jinak lámal). Asi hodinu pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený koláč krájíme nejlépe přímo na plechu a před podáváním pocukrujeme.