Vložil: | Hankca |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jablkové rohlíčky:
400 g hladké mouky
| 250 g tuku (hera, máslo)
| špetka soli
| 1,5 kg jablek
| 3 skořicové cukry
| Moučkový cukr na posypání
| Kvásek:
| 10 lžic vlažného mléka
| 40 g droždí
| 1 lžíce cukru krupice
| 1 žloutek
Postup přípravy receptu Jablkové rohlíčky:
Do vlažného mléka se lžící cukru rozdrobíme droždí a zamícháme. Necháme 10 minut nabobtnat. Poté vmícháme žloutek.
1. Mouku prosijeme do mísy a přidáme sůl. Do mouky nastrouháme studený tuk. Tento krok způsobí listování těsta. Poté vlijeme k mouce kvásek se žloutkem a vypracujeme hladké těsto. Pomoučníme a dáme na 1 hodinu do lednice odpočinout. Mezitím oloupeme a nastrouháme nahrubo jablka, vymačkáme přebytečnou šťávu a ochutíme skořicovým cukrem.
. Vychladlé těsto rozdělíme na pět stejnoměrných dílů. První díl vyválíme do kruhu, tenký asi 3 mm a rozkrojíme na osminky. Na každou osminku položíme jablkovou náplň.
. Uchopíme pravý cíp trojúhelníku a překryjeme náplň do poloviny.
. Uchopíme levý cíp trojúhelníku a přikryjeme náplň z druhé strany.
5. Náplň dobře schováme do těsta.
6. Zlehka rohlíček zarolujeme. Pozor, aby zůstal nadýchaný, nemačkáme rohy.
Pečeme potřné žloutkem 30 min na 170 stupních.
Fotky receptu Jablkové rohlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!