Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 11.03. 2025
Dnes má svátek Anděla
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jablkovo-hruškový koláč

fotka Jablkovo-hruškový koláč
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 13

Použité suroviny receptu Jablkovo-hruškový koláč:

150 g hladké mouky  | 100 g másla  | 50 g cukru  |  1 vajíčko  | 1/2 lžičky soli  |  3 kyselá jablka  |  3 hrušky  | z 1 citronu šťáva  |  200 g smetany  |  1 žloutek  |  1 lžíce cukru

Postup přípravy receptu Jablkovo-hruškový koláč:

Z mouky, másla, cukru, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Dáme ho asi na hodinu do chladu. Těsto vyválíme/namačkáme do vymazené koláčové formy (dávka je pro průměr 26 cm), necháme vyšší okraj. Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronou šťávou. Plátky ovoce střídavě rozložíme na těsto tak, aby se překrývaly. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 20 minut. Mezitím si smícháme smetanu, žloutek a cukr. Po uplynutí doby koláč vyjmeme z trouby a na ovoce nalijeme smetanovou hmotu. Vrátíme zpět do trouby a necháme ještě 20-25 minut péct. Podáváme vlažný, posypaný moučkovým cukrem.



Fotky receptu Jablkovo-hruškový koláč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jablkovo-hruškový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !