500 g polohrubé mouky
| 150 ml slunečnicového oleje
| 300 ml mléka
| 1 vejce
| 80-120 g mletého cukru
| 1 prášek do perníku
| 2 lžíce máku
| 1 lžíce kakaa nebo karobu
| 2 jablka
Postup přípravy receptu Jablkovo-makový perník:
Smícháme mouku s práškem do perníku, kakaem, mákem a cukrem, promísíme a pomalu za stálého míchání přidáváme vejce v mlékem a olejem. Vše vymícháme, tak aby jsme neměli hrudky.
Nachystáme si nejlépe koláčovou formu, vytřenou olejem nebo máslem a vysypanou moukou a do ní pomalu nalijeme hotové těsto a na něj nahrubo nastrouhaná jablka.
Pečeme 30 - 40 minut na 180°C.
Hotový perník vyklopíme, naporcujeme a posypeme mletým cukrem.