Použité suroviny receptu Jablkový koláč s kakaovým krémem :
300 g strouhaných jablek
| 350 g polohrubé mouky
| 200 g cukru
| 2 vejce
| 2 lžíce mléka
| 70 g másla
| prášek do pečiva
| 2 kakaové pudinky
| 2 lžíce kakaa
| 1/2 l mléka
| 2 lžíce cukru
| 120 g másla
| 3-4 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu Jablkový koláč s kakaovým krémem :
Cukr, vejce a máslo utřeme, přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec vmícháme jablka. Rozetřeme na vymazaný plech a upečeme (při 170 °C cca 20 mnut).
Mezitím si připravíme krém: uvaříme kakaový pudink z mléka, pudinkového prášku, 2 lžic kakaa a 2 lžic cukru. Za stálého míchání vychladíme. Utřeme máslo s moučkovým cukrem. Zašleháme vychladlý pudink do máslové hmoty.
Hotový koláč necháme vychladnout, potřeme krémem a posypeme kokosem. Dáme do chladu ztuhnout.
Fotky receptu Jablkový koláč s kakaovým krémem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!