Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 11.03. 2025
Dnes má svátek Anděla
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jahelník se sušenými švestkami

fotka Jahelník se sušenými švestkami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Jahelník se sušenými švestkami:

1/2 l mléka  |  1/2 l jáhel  | špetka soli  | 10 g sádla  | 80 g sušených švestek nebo meruněk  |  40 g másla  | 20 g práškového cukru

Postup přípravy receptu Jahelník se sušenými švestkami:

Jáhly spaříme vroucí vodou, propereme, vodu slijeme, přelijeme studenou vodou a dáme se spetkou soli do sádlem vymazaného hrnce. Zalijeme mlékem tak, aby přesahovalo jáhly o 2 cm. Vmícháme nakrájené švestky, po povrchu položíme kousky másla, hrnec zakryjeme a v troubě dusíme nejméně hodinu. Pokud by jáhly byly suché a ještě tvrdé, polijeme je teplým mlékem a dopečeme. Upečený jahelník posypeme vanilkovým cukrem, práškovým cukrem a můžeme podávat i s ovocnou šťávou.


Fotky receptu Jahelník se sušenými švestkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jahelník se sušenými švestkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !