150 g syrových jáhel
| 350 g celozrnné mouky
| 50 g sójové mouky hladké
| 150 g přírodního cukru (medu),
| 80 g (olivového) za studena lisovaného oleje
| 1 ks prášek do pečiva
| 400 g ovoce (jahody, meruňky, třešně, višně, rebarbora)
Postup přípravy receptu Jáhlová bublanina:
Syrové jáhly pomeleme v mixéru, přidáme 2 dl vody a necháme 20 minut nabobtnat. Přidáme ostatní suroviny, případně ještě trochu vody a zamícháme na řidší těsto (hustota jako na bábovku).
Rozetřeme do vymazaného a moukou vysypaného hlubšího plechu a poklademe hustě ovocem. Poprášíme 1-2 polévkovými lžícemi přírodní cukru a pečeme v troubě za teploty 150 stupňů dozlatova.
Není-li k dispozici čerstvé ovoce, můžeme použít i ovoce kompotované.
Jáhlová bublanina se může podle chuti posypat moučkovým cukrem.
Fotky receptu Jáhlová bublanina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!