Vložil: | Handale |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jahodové mufiny:
12 -14 jahod
| 150 g másla nebo rostlinného tuku
| 100 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| dle chuti nastrouhanou kůru z pomeranče
| 3 vejce
| 200 g polohrubé mouky
| 50 g maizeny
| 1/2 sáčku prášku do pečiva
| 6 lžic mléka
| dle potřeby moučkový cukr na posypání
| 12 papírových formiček
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Jahodové mufiny:
Jahody omyjeme, očistíme a necháme na sítu okapat. Tuk s cukrem, vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou a špetkou soli šleháme 5 minut do pěny. Postupně přidáme vejce. Mouku promícháme s maizenou a práškem do pečiva, prošijeme na vaječnou směs a krátce šleháme. Nakonec přidáme mléko a vymícháme hladké těsto. Formu na mufiny vyložíme papírovými formičkami, do nichž rovnoměrně rozdělíme připravené těsto. Doprostřed vtiskneme vždy po jedné jahodě. Mufiny potom pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě 25-30 minut. Necháme je vychladnout a můžeme podávat.
Fotky receptu Jahodové mufiny:
Fotky vložil: sylver,VendaD