Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 21.12. 2025
Dnes má svátek Natálie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jahodový dezertík

fotka Jahodový dezertík
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Jahodový dezertík:

350 g polotučného tvarohu  | 80 g moučkového cukru  | 15 g želatiny  | 1 meruňkový kompot  | 100 g čerstvých jahod  | 2 žloutky  |  balíček dětských piškotů  |  vanilkový cukr  |  citronová kůra  |  šlehaná smetana  | 5 cl meruňkového nebo broskvového likéru  |  mandle na zdobení

Postup přípravy receptu Jahodový dezertík:

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, tvaroh a promicháme. V 1 dcl vody svaříme želatinu a přilejeme stejné množství šťávy z kompotu.
Ještě vlažnou želatinu smícháme s připraveným tvarohem.
Do formy vyložené mikrotenovou fólii potom střídavě klademe vrstvy tvarohu,
Ovoce a piškotů namočených ve směsi z ovocného likéru a kompotové šťávy tak,
abychom skončili vrstvou piškotů. Dáme vychladit přes noc do lednice.
Před podáváním vyklopíme a krájíme nahřátým nožem na silnější plátky.
Zdobíme šlehačkou s čerstvými jahodami a mandlemi.


Fotky receptu Jahodový dezertík:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jahodový dezertík
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !