350 g polotučného tvarohu
| 80 g moučkového cukru
| 15 g želatiny
| 1 meruňkový kompot
| 100 g čerstvých jahod
| 2 žloutky
| balíček dětských piškotů
| vanilkový cukr
| citronová kůra
| šlehaná smetana
| 5 cl meruňkového nebo broskvového likéru
| mandle na zdobení
Postup přípravy receptu Jahodový dezertík:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, tvaroh a promicháme. V 1 dcl vody svaříme želatinu a přilejeme stejné množství šťávy z kompotu.
Ještě vlažnou želatinu smícháme s připraveným tvarohem.
Do formy vyložené mikrotenovou fólii potom střídavě klademe vrstvy tvarohu,
Ovoce a piškotů namočených ve směsi z ovocného likéru a kompotové šťávy tak,
abychom skončili vrstvou piškotů. Dáme vychladit přes noc do lednice.
Před podáváním vyklopíme a krájíme nahřátým nožem na silnější plátky.
Zdobíme šlehačkou s čerstvými jahodami a mandlemi.
Fotky receptu Jahodový dezertík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!