3 vejce
| 200 g polohrubé mouky
| 150 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| špetka prášku do pečiva
| 3 lžíce mléka
| tuk a mouka na formu
| 1/2 l mléka
| 3 lžíce cukru
| 3 lžíce polohrubé mouky
| 3 lžíce másla
| Na ozdobu: jahody, šlehačka
Postup přípravy receptu Jahodový dort s krémem:
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme hustý sníh z bílků a vanilkového cukru. Těsto vlijeme do vymaštěné, hrubou moukou vysypané formy a upečeme. Po vychladnutí rozkrojíme.
Krém: studené mléko smícháme s cukrem a moukou a uvaříme za stálého míchání. Do chladnoucího krému zašleháme máslo. Rozkrojené pláty piškotu, které můžeme pokapat likérem a potřít marmeládou, potřeme silnější vrstvou krému, poklademe jahody a spojíme.
Povrch dortu ozdobíme krémem, jahodami a šlehačkou. Podáváme vychlazené.
Fotky receptu Jahodový dort s krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!