Postup přípravy receptu Jahodový koláč:
Máslo a cukr utřeme do pěny, pak k němu přidáme žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru a znovu ještě asi 6 minut třeme. Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh, spojíme s připravenou hmotou, zasypeme moukou a vařečkou lehce promícháme.
Hotové těsto rozetřeme na plech potřený tukem a posypaný moukou ( nebo do dortové formy) a ve středně horké troubě upečeme koláč dorůžova.
Upečený koláč potřeme džemem, rozložíme na něj omyté a očištěné jahody. Ze 2 bílků ušleháme tuhý sníh, pak do něho zašleháme 5 dkg cukru, navrstvíme na jahody, posypeme drobně rozsekanými mandlemi a dáme asi na 4 minuty do hodně horké trouby. Když sníh zrůžověl, koláč vyjmeme, popřípadě ještě trochu pocukrujeme, nakrájíme na díly a podáváme.