Vložil: | Markousek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jahodový krém do kornoutků:
2 hrnky jahod
| 1 hrnek mléka
| 1/2 hrnku pískového cukru
| 1/2 hrnku smetany ke šlehání
| 1 lžíce želatiny
| 4 lžíce vody
| 2 lžičky moučkového cukru
| 2 vejce
Postup přípravy receptu Jahodový krém do kornoutků:
Jahody rozmačkáme nebo rozmixujeme. V mléce rozkvedláme žloutky s pískovým cukrem a za stálého míchání v horké vodní lázni zvolna zahříváme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Do horké ( ne vroucí ) hmoty přidáme želatinu, kterou jsme nejprve nechali nabobtnat ve vodě a poté na mírném ohni rozpustili. Přidáme jahody a nakonec vmícháme ušlehanou smetanu. Promícháme s pevným sněhem z bílků, do kterého jsme zašlehali cukr. Jahody musí mít pokojovou teplotu, jinak se krém srazí. Jahodovým krémem můžeme plnit větrníky, věnečky a kornoutky.
Fotky receptu Jahodový krém do kornoutků:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!