Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Jamajský velikonoční bochánek (nekynutý):
1/4 šálku másla
| 1 šálek krupicového cukru
| 1 sklenice černého piva (Dragon Stout),
| 1/4 šálku pomerančové zavařeniny
| 1/4 šálku medu (nemusí být),
| 2 vejce,
| 3 šálky mouky
| 2 KL kypřicího prášku do pečiva
| 2 KL muškátového oříšku
| 1 KL skořice
| 1 KL jamajského pepře (nového koření),
| 1 PL hnědého barviva,
| 1 šálek směsi sušeného ovoce(rozinky, třešně, pomerančová a citrónová kůra),
| 3 KL vanilkového aroma
Postup přípravy receptu Jamajský velikonoční bochánek (nekynutý):
Smícháme máslo, cukr a pivo. Přidáme marmeládu a med, dobře promícháme a dáme vychladit. Potom přidáme mírně rozšlehaná vejce, potravinářské barvivo (nemusí být) a vanilku.
V jiné míse smícháme směs sušeného ovoce a dobře promícháme. Prosijeme mouku a společně s práškem do pečiva ji přimícháme k ovoci.
Nyní přidáme suchou směs do tekuté. Velmi důkladně promíchané těsto vlijeme do vymazané chlebíčkové formy. Pečeme při 160 °C (325 °F) asi 15 minut, poté snížíme teplotu na 150 °C a dopékáme přibližně jednu hodinu. Po upečení vyjmeme z trouby a necháme vychladit.
Fotky receptu Jamajský velikonoční bochánek (nekynutý):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!