Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Jasně zelená hrášková polévka:
2 lžičky olivového oleje
| 2 šalotky, oloupané a na jemné plátky nakrájené
| 3/4 litru kuřecího vývaru
| 1 1/2 kg čerstvého hrášku, vyloupaného (nebo stejné množství zmraženého)
| 130 ml nízkotučného jogurtu
| dle chuti: mořská sůl a pepř
| 4 snítky čerstvého estragonu, nebo bylinky podle chuti
Postup přípravy receptu Jasně zelená hrášková polévka:
Ve velkém hrnci na polévku rozehřát olej a přidat šalotku. Přikrýt a nechat vařit, až je šalotka měkká a sklovitá. Přidat vývar, přivést k varu a nechat pomalu vařit odkryté po 10 min.
Přidat hrášek a vařit dalších 10 min. (pro zmražený jenom 4min.), až je hrášek prohřátý, ale stále jasně zelený. Rozmixovat a přelít přes hrubé síto do mísy, která sedí ve větší míse se studenou vodou a ledem. Míchat, až je polévka chladná a přidat jogurt, pepř a sůl. Rozdělit do 4 misek, nebo hlubokých talířů, nechat vychladit a ozdobit snítkou bylinky.
Fotky receptu Jasně zelená hrášková polévka:
Fotky vložil: katyakaty