Postup přípravy receptu Jehněčí kotletky marinované:
Nejdříve si připravíme marinádu z čerstvého nasekaného rozmarýnu, prolisovaného česneku a oleje. Naporcované jehněčí kotletky vložíme do této marinády a necháme marinovat nejméně 12 hodin, nejlépe do druhého dne.
Marinované kotletky pak vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji po obou stranách doměkka. Těsně pře podáváním jehněčí kotletky oflambujeme s brandy. Podáváme s vinnou omáčkou.
Tu si připravíme s hovězího masa, které omyjeme a nakrájíme na kostky, omytou zeleninu nakrájíme nadrobno a společně s masem osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme rajčatový protlak, promícháme a směs přemístíme do pekáčku, zalijeme trochou vody a pečeme 1 hodinu. Potom opět přendáme do hrnce, nalijeme asi 2 litry vody a vaříme, dokud se obsah nevyvaří na polovinu. Přidáme červené víno a znovu trochu povaříme.
Z části másla a mouky připravíme tmavou jíšku, přidáme do vývaru, provaříme, přecedíme, zjemníme zbytkem másla a krátce prohřejeme. Omáčkou poléváme jehněčí kotletky.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.