1/2 jedlá soda
| 5 lžic cukr krystal
| 6 ks vejce
| 2 lžíce polohrubá mouka
| 2 lžíce kakao
| 100 g cukr moučka
| 1 balíček vanilkový cukr
| 250 g máslo
| 6 lžic hrubá mouka
| 500 ml mléko
| 50 g strouhaný kokos
Postup přípravy receptu Jemná smetanová roláda:
Bílky vyšleháme s cukrem na sníh. Vmícháme žloutky, sodu a mouku.
Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 220 °C asi 10 minut.
Na krém rozmícháme mléko s moukou a svaříme ji na kaši. Po vychladnutí zašleháme máslo. Krém rozdělíme na dvě části. Do první přidáme vanilkový cukr a dvě lžíce moučkového cukru. Do druhé části krému vmícháme zbylý cukr a kakao.
Upečený plát potřeme částí světlé náplně a pak rozetřeme tmavou náplň. Opatrně stočíme a necháme v chladu ztuhnout. Poté roládu potřeme zbytkem světlého krému a obalíme v kokosu.
Fotky receptu Jemná smetanová roláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!