Použité suroviny receptu Jemný krémový dort s grapefruitem:
150 g másla nebo margarinu
| 280 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| špetka soli
| 3 vejce
| 75 g škrobové oučky
| 1 rovná lžička prášku do pečiva
| 500 g nízkotučného tvarohu
| 100 ml grapefruitové šťávy
| 4 plátky čiré želatiny
| 200 ml smetany ke šlehání
| 3 grapefruity
| 1 balíček červené dortové polevy
Postup přípravy receptu Jemný krémový dort s grapefruitem:
Tuk, 150 g cukru, vanilkový cukr a sůl ušleháme do pěny. Postupně vmícháme vejce. Smícháme mouku, škrob a prášek do pečiva a po částech přidáváme do hmoty. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme asi 30-35 minut v mírně předehřáté troubě při teplotě 175°C. necháme vychladnout. Smícháme tvaroh, 100 g cukru a grapefruitovou šťávu. Želatinu namočíme. Smetanu ušleháme. Želatinu vymačkáme a rozpustíme. Oddělíme tři lžíce tvarohového krému a želatinu do něj vmícháme. Spojíme se zbývajícím tvarohovým krémem a nakonec postupně vmícháme připravenou šlehačku. Krémem pokryjeme vychladlý korpus na povrchu i po stranách, uhladíme a na alespoň 4 hodiny uložíme do chladu. Grapefruity oloupeme a bílou nahořklou slupku z něho pečlivě odstraníme. Grapefruity nakrájíme na velmi tenké plátky a poklademe jimi celý povrch dortu. Do ¼ l vody zamícháme zbylý cukr a dortovou polevu a za stálého míchání přivedeme do varu. Polevu rozetřeme rovnoměrně na dort a celý jej dáme znovu vychladit.
Fotky receptu Jemný krémový dort s grapefruitem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!