40 g másla
| 300 g mletých lískových oříšků
| 6 lžic hotového capucina
| 400 g smetanového sýra typu Cottage
| 1 balení pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
| 4 vejce
| 250 g tvarohu
| 100 g smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Jemný tvarohový dort:
Tuk rozpustíme a zchladíme. 250 g lískových ořechů, 40 g cukru, 2 lžíce capuccina a tekutý tuk důkladně prohněteme. Formu na pečení o průměru 26 cm vymažeme tukem. Ořechovou hmotu rozetřeme po dně formy, pořádně ji přimáčkneme ke dnu a k okrajům. Necháme 30 minut odpočinout v chladu. Tvaroh z čerstvým sýrem vymícháme dohladka. Zbývající cukr, pudinkový prášek, vejce a capuccino vmícháme do tvarohu. Hmotu rozetřeme na ořechový korpus. Pečme v předehřáté troubě asi 35-40 minut. Zbývající ořechy nasypeme na horký dort a necháme vychladnout. Smetanu našleháme, naplníme ji do sáčku a dort ozdobíme. Nebo můžeme povrch dortu ozdobit čokoládovou polevou.
Fotky receptu Jemný tvarohový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!