Použité suroviny receptu Kachna na červeném víně se žampiony:
1 kachna
| 1 lžička mletého kmínu
| 2 jablka
| 2 cibule
| 100 g anglické slaniny
| 200 g žampionu
| 200 ml červeného vína
| 250 ml drubežího vývaru
| 1 lžíce hladké mouky
| 4 jarní cibulky
| 2 lžíce másla
| sůl
Postup přípravy receptu Kachna na červeném víně se žampiony:
Kachnu očistíme, omyjeme a osušíme. Na povrchu i uvnitř ji osolíme a potřeme kmínem. Jablka omyjeme a vložíme do kachny. Stehýnka svážeme k sobě a křídla překřížíme, aby kachna při pečení udržela tvar. Připravenou kachnu vložíme do pekáče. Oloupané cibule nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky. Vše přidáme ke kachně a podlijeme červeným vínem. Přikryjeme druhým pekáčem a pečeme při 180 °C asi 60 minut. Během pečení maso podle potřeby podleváme vývarem. Pak kachnu odklopíme a za občasného přelévání výpekem dopečeme do zlatova. Po upečení kachnu vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu vyrestujeme na tuk a zaprášíme moukou. Za stálého míchání ji zalijeme zbylým vývarem a zhruba 10 minut provaříme. Žampiony s jarními cibulkami očistíme. Vše nakrájíme na větší kousky a poté orestujeme na másle. Kachnu naporcujeme a přelijeme šťávou. Obložíme ji žampiony s jarní cibulkou. Jako příloha se hodí bramborové kvedlíky nebo noky.
Fotky receptu Kachna na červeném víně se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!