Vložil: | admin |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Kachna pečená na bylinkách a víně:
1 ks kachna
| 2 lžíce máslo
| 1 lžička hladká mouka
| sůl
| kousek čerstvý zázvor
| snítka rozmarýn, šalvěj, bazalka
| 2 stroužky česnek
| 1 ks cibule
| 150 ml červené víno
Postup přípravy receptu Kachna pečená na bylinkách a víně:
Kachnu zevnitř i na povrchu potřeme směsí syrového másla smíchanou s moukou, solí, nastrouhaným zázvorem, nadrobno nakrájenými bylinkami, prolisovaným česnekem a nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou cibulí.
Potom kachnu vložíme do pekáče, v předehřáté troubě zapečeme, snížíme teplotu, podlijeme a za častého přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou zvolna pečeme doměkka.
Upečenou kachnu vyjmeme, výpek zalijeme červeným vínem, povaříme a přecedíme. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory. Šťávu můžeme podávat v omáčníku.
Fotky receptu Kachna pečená na bylinkách a víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!