Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kachna v medové marinádě:
1 menší kachna
| Na přípravu marinády:
| 3 lžíce medu
| 2 lžíce sojové omáčky
| 2 lžíce bílého vína
| 1 lžička zázvoru
| 1 lžička glutasolu
Postup přípravy receptu Kachna v medové marinádě:
Všechny suroviny na přípravu marinády důkladně promícháme. Očištěnou kachnu natřeme připravenou směsí a necháme stát asi dvě hodiny. Potom umístíme na plech a pomalu pečeme ve vyhřáté troubě. Pečeme opravdu velmi zvolna - možná i tři hodiny! Při pečení kachnu občas otočíme a neustále potíráme směsí. Ve finále je kachna úplně černá! Upečenou kachnu rozporcujeme a na talíři ještě polijeme vypečenou šťávou. Zbytky šťávy je možné druhý den použít na grilované kuře - to je výtečná tečka za kachnou s medem.
Fotky receptu Kachna v medové marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!