Použité suroviny receptu Kakaová roláda s jahodami:
těsto: 5 vajec
| 160 g krupicového cukru
| 160 g hladké mouky
| 1/4 sáčku prášku do pečiva
| 20 g kakaa
| náplň: 200 g jahod
| 250 ml smetany ke šlehání
| 50 g moučkového cukru
| zdobení: 100 g jahod
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Kakaová roláda s jahodami:
Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut. Upečený korpus poprášíme hladkou moukou a otočíme na utěrku. Papír odtrhneme a korpus necháme vychladnout.
Jahody očistíme. Asi 100 g propasírujeme a osladíme moučkovým cukrem. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a smícháme s propasírovanými jahodami. Zbylé jahody nakrájíme na kousky.
Korpus potřeme jahodovou šlehačkou a poklademe částí zbylých jahod. Pomocí utěrky ho stočíme a roládu necháme zatuhnout. Pak ji posypeme cukrem, nakrájíme na porce a ozdobíme zbylými jahodami.
Fotky receptu Kakaová roláda s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!