Postup přípravy receptu Kapustové karbanátky se slaninou a masem:
Vepřové maso umeleme na strojku. Kapustu uvaříme v mírně osolené vodě a také umeleme. Cibuli nakrájíme nadrobno a slaninu na kostičky.
Do mísy dáme pomleté maso a kapustu. Směs osolíme, opepříme, přidáme majoránku a protlačený česnek. Slaninu necháme vyškvařit, přidáme cibulku, necháme zesklovatět a přilijeme k masu a kapustě. Přidáme strouhanku a vejce a řádně prohněteme. Strouhanky dáme tolik, aby se z hmoty daly tvarovat karbanátky.
Vytvarované kapustové karbanátky se slaninou obalujeme ve strouhance a po obou stranách pozvolna osmažíme.
Kapustové karbanátky se slaninou a masem podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo pečivem. Kapustové karbanátky se slaninou jsou vynikající i studené.