Použité suroviny receptu Kapustové listy s uzeným masem:
8 kapustových listů
| 150 g tvrdého sýra
| 150 g uzeného masa
| 4 lžíce oleje
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 200 ml zakysané smetany
| 1 lžíce mleté sladké papriky
| 2 rajčata
Postup přípravy receptu Kapustové listy s uzeným masem:
Kapustové listy důkladně očistíme a spaříme ve vroucí vodě. Necháme je okapat a vychladnout. Silná žebra rozklepeme paličkou na maso, popřípadě je můžeme seříznout. Uzené maso nakrájíme na menší kousky do mísy. Přidáme tvrdý nastrouhaný sýr. Směs podle chuti osolíme a okořeníme mletým černým pepřem. Společně vše dobře promícháme. Masovou směs rozdělíme na vychladlé kapustové listy, které ze všech stran přeložíme ke středu, aby náplň nevytékala a stočíme je do závitku. Sepneme je párátkem nebo převážeme nití. Můžete použít i provázek. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek nasekáme na drobné kousky. Cibuli orestujeme v kastrolu nebo zapékací míse na oleji. Potom přidáme česnek a zasypeme paprikou. Promícháme a zalijeme smetanou. Do omáčky vložíme připravené kapustové závitky s nakrájenými rajčaty. Ochutíme oregánem. Pokrm přiklopíme pokličkou a nádobu dáme do předehřáté trouby. Dusíme při 170-180 °C přibližně 25 minut. Nakonec omáčku ještě podle chuti osolíme a opepříme. Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Fotky receptu Kapustové listy s uzeným masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!