Postup přípravy receptu Kapustové řízky s uzeninou:
Očištěnou kapustu dobře omyjeme, rozkrájíme na čtverečky nebo širší proužky. Kapustu vložíme do osolené vody a necháme přejít varem. Spařenou kapustu scedíme, necháme okapat a vychladnout.
Na polovině dávky sádla osmažíme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený salám.
Druhou polovinu sádla rozehřejeme, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou zásmažku. Zásmažku zalijeme mlékem a za stálého míchání uvaříme hustou omáčku - bešamel. Do vychlazeného bešamelu přidáme připravenou kapustu, salám s cibulí, česnek utřený na soli, veku, pepř, podle potřeby přisolíme a vše dobře promícháme.
Z hotové hmoty tvarujeme řízky. Kapustové řízky s uzeninou obalíme v klasickém trojobalu.