Postup přípravy receptu Kaštanový flan s karamelem:
1. Cukr v kastrolu na středním plameni karamelizujeme. Polovinu dáme do 4 formiček. Zbytek vidličkou natáhneme jako vlákna na papír na pečení a necháme ztuhnout.
2. Troubu předehřejeme na 150 °C. Mléko svaříme. Vajíčka utřeme s kaštanovým pyré a kakaem. Vmícháme do horkého mléka a plníme do formiček.
3. Formičky ve vodní lázni postavíme do trouby, flan (nákyp) asi 75 min, zvolna vaříme. Poté necháme 4 až 6 hodin chladit.
4. Kaštanový flan malým nožem uvolníme od kraje formiček, překlopíme na talíř. Ozdobíme karamelovými vlákny, kandovanými třešněmi a lístky meduňky.
Tip: Kaštanový flan lépe vyklopíme z formiček, jestliže je předem vysypeme cukrem.