Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kedlubnový nákyp

fotka Kedlubnový nákyp
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kedlubnový nákyp:

8 malých kedluben  | 1 lžíce másla  |  sůl  | 100 ml vývaru  | 200 g šunky  | 50 g másla  | 2 lžíce polohrubé mouky  | 200 ml mléka  | 3 vejce  |  bílý pepř  | špetka muškátového květu  |  tuk a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy receptu Kedlubnový nákyp:

Oloupané kedlubny nakrájíme na menší hranolky, vložíme je na rozehřáté máslo, osolíme a podlijeme vývarem. Dusíme je asi 10 min. Z másla a polohrubé mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem, osolíme, okořeníme a vymícháme na řidší kaši. Do téměř vychladlé kaše zamícháme postupně žloutky, podušené kedlubny a šunku nakrájenou také na malé hranolky. Nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Směs nalijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací nádoby, ještě pokapeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 až 30 minut. Podáváme jako předkrm s bílým chlebem nebo jako hlavní jídlo s brambory a zeleninovým salátem.


Fotky receptu Kedlubnový nákyp:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kedlubnový nákyp
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !