Postup přípravy receptu Kedlubny na dalmatský způsob:
Oloupejte kedlubny, rozpůlte, vyjměte střed a pokapte je citronovou šťávou. Kedlubny vařte asi 10 minut v mírně slané vodě. Vyndejte je na papír otvorem dolů a nechte okapat a vychladnout. Mezitím na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a osmažte česnek a šalotku. Pak podlijte vínem a přisypte podravku a vařte, dokud se alkohol neodpaří.
Přidejte oloupaná, jader zbavená rajčata, která jste nakrájeli na kostičky. Pak přidejte bazalku, tymián a vše krátce povařte. Tuto směs také nechte vychladnout a nadívejte jí pak vařené kedlubny.
Vložte do vymaštěného pekáče, polijte zbytkem oleje a posypte pepřem. Pečte v troubě při 180°C po dobu asi 20 minut.
Fotky receptu Kedlubny na dalmatský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!