Vložil: | Torta |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 170 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 34 |
|
|
Použité suroviny receptu Kefírový chléb s bylinkami:
350 g hladké mouky
| 20 g droždí
| 1/4 čajové lžičky cukru
| 230 g kefíru
| 1 čajová lžička soli
| 1 menší cibule
| 5 stroužků česneku
| 1 lžíce kopru (je hodně voňavý, takže ho můžete vynechat)
| 1 lžíce pažitky
| 1 lžíce petrželky
| 1 lžíce oleje
| 1 čajová lžička citrónové šťávy
Postup přípravy receptu Kefírový chléb s bylinkami:
Nasypeme mouku do mísy, vytvoříme důlek a rozdrobíme do něj droží, posypeme cukrem a nalejeme kefír, který má pokojovou teplotu. Přidáme sůl a uprostřed mísy uděláme řídké těstíčko. Necháme přikryté asi 20 minut na teplém místě. Mezitím si orestujeme na oleji cibuli, česnek a nakonec přidáme i bylinky. Necháme vychladnout. Nakonec přidáme citrónovou šťávu a vše přimísíme do těsta. Dobře propracujeme, vytvarujeme bochánek a necháme přikrytý opět asi 30 minut kynout. Ještě jednou propracujeme, zformujeme chléb, který uprostřed po délce nařízneme, položíme na pečicí papír a pečeme asi 50 minut na prostředním roštu v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia. Necháme vychladnout na mřížce.
Fotky receptu Kefírový chléb s bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!