Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
![2.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Klobáska zapečená v briošce:
1 velká, čistě vepřová klobáska, čerstvá, nebo uzená, asi 800 g
| 1 našlehané vejce
| dle chuti: dijónská hořčice
| Těsto na Briošku:
| 350 g polohrubé mouky, nebo pšeničné chlebové
| 1/2 lžičky soli
| 1/2 lžičky cukru
| 2 balíčky suchých kvasnic 7 g každý
| 110 ml vlažného mléka
| 3 vejce dobře našlehaná
| 175 g másla
Postup přípravy receptu Klobáska zapečená v briošce:
Připravit si těsto na briošku jeden den dopředu.
Přesít mouku a sůl do mísy. Rozpustit cukr a kvasnice ve vlažném mléce. Když vykvasí přidat je do mouky společně s vejci. Pomocí vařečky vše promíchat a postupně vpracovat dovnitř máslo. Přikrýt a nechat nakynout asi po 2 hodiny. Zbouchnout těsto pěstí dolů a nechat přikryté přes noc na spodu chladničky.
Naříznout kůži na několika místech klobásky, aby se neroztrhla. Vložit ji do studené vody a pomalu ji přivést do varu. Snížit teplotu a pomalu ji vařit p 45 min. Vyjmout ji, nechat vychladnout, osušit ji na ubrousku a opatrně sloupnout její kůži. Předehřát troubu na 190 °C. Vyválet těsto na 2,5 mm silně do obdélníku velkého natolik, aby se celá klobáska dala do něj zabalit. Položit obdélník na pomaštěný plech a potřít hrany těsta vodou. Zabalit klobásku do těsta tak, aby se dlouhé strany překrývaly a založit dolů konce briošky. Potřít těsto našlehaným vejcem a péct briošku po 1 hodinu do zlatova. Přendat upečenou briošku na mísu a podávat ji nakrájenou na 2 cm plátky s dijónskou hořčicí.
Fotky receptu Klobáska zapečená v briošce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!