Vložil: | Ivuna |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Klobásová variace:
3 lžíce rostlinného oleje
| 8 silných bílých klobásek
| 1 sklenka červeného vína (nemusí být)
| 230 ml zeleninového bujonu
| 150 g cibule, najemno nakrájené
| 530 g uvařených brambor, nakrájených na plátky
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Klobásová variace:
Osmažte klobásy. V pekáčku nebo zapékací nádobě, do níž se klobásy dobře vejdou, rozpalte olej,vložte do něj klobásy a za častého obracení je smažte osm až deset minut. Pak klobásy vyjměte a dejte do tepla. Do oleje vsypte cibuli a smažte ji tak dlouho, až bude vláčná a zlatavá. Přilijte víno (pokud chcete) a bujon; povařte tři až čtyři minuty, aby vznikla hustá omáčka. Vložte do ni klobásy a všechno krátce prohřejte. Sejměte z plamene. Předehřejte gril na nejvyšší teplotu. Dokončete pod grilem. Klobásy s omáčkou pokryjte bramborami, osolte, opepřete a asi osm minut zapékejte dozlatova. Podávejte ihned.
Fotky receptu Klobásová variace:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!