Použité suroviny receptu Klobásy v bramborovém těstě:
800-900 g brambor uvařených ve slupce
| 2 menší vejce
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: polohrubá mouka
| 5-6 klobásy
| dle chuti: tvrdý sýr
| 1 vejce na potření
Postup přípravy receptu Klobásy v bramborovém těstě:
Brambory oloupeme a nastrouháme na vál. Osolíme, přidáme k nim vejce a posypeme moukou. Nejdřív vidličkou promícháme vejce s ostatním a pak rukama zpracováváme těsto. Podle potřeby přidáváme mouku, až má těsto takovou konzistenci, že se nelepí a dá se rozválet. Kus papíru na pečení posypeme moukou a rozválíme na něm těsto na obdélník. Položíme klobásy a pomocí papíru zamotáme jako závin. Přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po dvaceti minutách znovu potřeme vejcem, posypeme strouhaným sýrem a ještě asi 15 minut dopečeme. Necháme chvíli vychladnout a pak krájíme. Podáváme s jakkoliv upraveným zelím nebo se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Klobásy v bramborovém těstě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!