1 kg vepř. plecka nebo krkovice
| 500 g syrového zelí
| gril. koření
| sůl
| pepř
| kmín
| 1 brambor
| 1 jablko
Postup přípravy receptu Knedlíková vášeň:
Nakrouhané či pokrájené zelí vložíme do hrnce. Poté jej osolíme a dle chuti okořeníme. Na zelí položíme maso a vše zalijeme asi 2 dcl vody. Vložíme na oheň a na mírném plameni dusíme doměkka. Když je maso měkké, vytáhneme jej a zahustíme zelí jablkem a bramborem, které jsme si předem nahrubo nastrouhali. Za občasného míchání dusíme zelí další cca půl hodiny. Poté maso nakrájíme na plátky a na chvíli se zelím prohřejeme.
Podáváme s houskovým či bramborovým knedlíkem a osmaženou cibulkou.
Fotky receptu Knedlíková vášeň:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Já musím taky přiznat, že jsem čekala přípravu knedlíků. Hledám nějaký osvědčený recept na knedlíky. Zatím jsem je jen kupovala hotové, ale chtěla bych se je naučit